Tips-Tips Mengamalkan Madu Sebagai Ikhtiar Didalam Perubatan Tradisional

Terima Kasih diatas pembelian tuan/puan produk madu lebah asli keluaran Madupot Malaysia. Disini saya ingin berkongsi cara-cara pemakanan madu dan petua tradisional mengamalkan madu.

Cara Pemakanan Biasa
Untuk orang dewasa. 1-2 sudu biasa diwaktu pagi sebelum sarapan. 1-2 sudu biasa sebelah malam sebelum tidur. Amalkan semasa perut kosong.

Bolehkah saya campur madu didalam air?
Boleh, tiada masalah. Anda boleh campur didalam air suhu bilik ataupun air suam. Elakkan campur madu didalam air panas kerana khasiat madu akan hilang jika dicampur dengan air pada suhu yang tinggi.

Bolehkan saya mengunakan sudu besi untuk amalkan madu?
Mengikut kajian secara saintifik. Tiada masalah mengunakan sudu plastik atau besi. Tetapi madu tidak boleh disimpan didalam bekas besi pada jangka masa yang lama.

6 Tips Penggunaan Madu Dalam Ikhtiar Rawatan Tradisional

(Perhatian: Kaedah ini lebih kepada ikhtiar yang diamalkan secara tradisional. Sila dapatkan nasihat pakar perubatan yang bertauliah jika anda mempunyai penyakit kronik)

1. Batuk

300g Madu Asli + 5 biji bawang putih yang di hancurkan. Masukkan dalam botol madu, biarkan minimum 1 jam sebelum makan madu tersebut.

2. Asthma

1 Sudu Madu + Air Suam. Amal Waktu Pagi Dan Malam Sebelum Tidur

3. Migrain

300g Madu Asli + 1 sudu teh Minyak Habatusauda + 1 sudu teh Minyak Zaitun + 1 sudu teh serbuk kayu manis. Amalkan 1-2 sudu sebelum tidur.

4. Kolestrol / Turun Berat Badan

370g Madu Asli + 100g Khal/Cuka Kurma.Amalkan 2 sudu sebelum sarapan & tidur malam.

5. Ketagihan Rokok

Madu 1 sudu + sedikit lada hitam. Amalkan selepas makan.

6. Tenaga Dalaman

3 sudu Madu Asli + kuning telur ayam kampong/organic + lada sulah setengah sudu teh.

Semoga Perkongsian Kami bermanafaat.

Tambah Stok Madu Lebah Keluaran Madupot Hari Ini!

Madu Hutan Lebah Liar

Madu Hutan Lebah Liar adalah madu lebah dari spesis liar seperti Apis Dorsata, Apis dan Apis Cerana. Ianya tidak diternak. Diambil dari hutan simpan tempatan sekitar semenanjung Malaysia. Semua Madu Kami dijamin keasliannya oleh pihak bertauliah.

1 Botol 500g - RM 80

Promo 2 Botol - RM 130

Madu Kampung

Madu Kampung adalah madu keluaran kami yang diternak di sekitar perkampungan secara tradisional. Madu kampung adalah madu yang diambil dari lebah spesis Apis Melifera. Ianya sangat baik diamalkan seisi keluarga.

1 Botol 500g - RM 70

Promo 2 Botol - RM 120

Terima Kasih Diatas Sokongan Anda Selama Ini.

×

Cart